Monthly Archives: January 2014

SQL Server Bellek (RAM) Konfigürasyonu

By | January 13, 2014

Konu : SQL Server Bellek (RAM) Konfigürasyonu SQL Server’ın bellek konfigürasyonu en önemli ayalarlardan bir tanesidir. SQL Server’ın bellek kullanımını kullandığınız SQL Server’ın sürümüne ve kullanmakta olduğunuz işlemci mimarisine göre değişkenlik göstermektedir. SQL server performanslı çalışabilmesi için bazı işlemleri bellekte (In-Memory) yapar. SQL Server’da 2 çeşit bellek yönetimi vardır. 1 ) Dinamik Bellek Yönetimi : SQL Server… Read More »

SQL Server 2014 Yenilikleri

By | January 13, 2014

Microsoft Eğitim İş Ortağı BT Akademi tarafından düzenlenecek ve BT Akademi eğitmenlerinden olan arkadaşım İsmail Adarın anlatımı ile SQL Server 2014 Yenilikleri seminerini sizlere aktarmak istiyorum. Etkinlik içeriği ; Performans Yenilikleri o In-Memory OLTP o Updateable Columnstore Index o Query Processing Enhancements o Max/Min IOPS per volume to Resource Governor pools o… Read More »

T-SQL: Generate a list of dates – Sıralı Tarih tablosu

By | January 6, 2014

Merhabalar, Bazen tarih değerlerine bağlı kriterleri sorgulamak isteyebilirsiniz ama sorgulamak istediğiniz tablonun tarih değerleri sıralı bir şekilde gitmiyorsa aldığınız raporda da olmayan tarih bilgilerini görüntüleyemezsiniz. Bahsedilen bilgiyi örneklendirecek olursak eğer ; Bir işverensiniz ve çalışanlarınız her gün ürünleriniz hakkında not girişleri yapıyor. Çalışanlarınızın hangi tarihlerde not girişi yapmadıklarını görmek istediğinizde nasıl bir yöntem izlemeniz gerekmektedir.… Read More »