Monthly Archives: December 2020

Azure Portal’dan SQL Veritabanına Bağlanma ve Sorgulama

By | December 9, 2020

Azure portalından SQL veritabanına nasıl bağlanılacağını ve sorgu yapılacağını öğreneceğiz. 1. Dmcdbpshell penceresinden Query Editor(preview) seçin. Resim-1 2. Query Editor ekranında oturum açın. Resim-2 3. Query Editor ekranında, aşağıdaki sorguyu yazın. — yeni bir siparisler tablosu oluşturalımCREATE TABLE siparisler(SiparisID INT IDENTITY(1, 1) PRIMARY KEY,Miktar INT, sales MONEY);— siparisler tablosunu Örnek veri kümeleri ile dolduralım.;WITH t1AS (SELECT 1 AS aUNION ALL SELECT 1),t2AS (SELECT 1 AS aFROM t1CROSS JOIN t1 AS b),t3AS (SELECT 1 AS aFROM t2CROSS JOIN t2 AS b),t4AS (SELECT 1 AS aFROM t3CROSS JOIN t3 AS b),t5AS (SELECT 1 AS aFROM t4CROSS JOIN t4 AS b),numsAS (SELECT Row_number()OVER (ORDER BY (SELECT NULL)) AS nFROM t5)INSERT INTO siparisler SELECT n,n * 10FROM nums;GOSELECT TOP 10 * from siparisler; 4. Sorguyu çalıştırmak için Run’a basın. Resim-3 Sorgunun çalışması sonrasında aşağıdaki çıktı ile karşılaşıyor olacaksınız. Resim-4 SQL Server Management Studio’dan SQL Veritabanına… Read More »

Azure SQL Managed Instance Nedir?

By | December 4, 2020

Azure SQL Managed Instance, Mayıs 2017 yılında duyurulan ve 1 Ekim 2018 tarihinden itibaren genel kullanıma sunulan on-prem ortamda yönetimini sağladığınız SQL Server’ın neredeyse aynısı olup ilave olarak Azure SQL Veritabanının avantajlarından olan otomatik yedeklemeleri, güncelleştirmeleri, performans ayarlama ve Intelligent Insights gibi özellikleri de içinde barındıran bir bulut ürünüdür. Bu yüzden on-prem SQL Server kullanımlarının… Read More »

Azure SQL Server ile On-Prem SQL Server arasındaki farklar nelerdir?

By | December 3, 2020

Azure SQL Server bir Paas ürünüdür ve bu nedenle on-premise kullanılan SQL Server’dan farklı olan özellikleri söz konusudur. Farklı olan önemli özelliklerden bazıları şunlardır. Backup and Restore / Yedekleme ve Yedeklemeden Dönme On-premise ortamda kullandığınız backup ve restore komutlarını Azure SQL Server’da desteklenmez. Yedeklemeler otomatik olarak zamanlanır ve veritabanı oluşturulduktan bir kaç dakika içerisinde çalışacak… Read More »