Monthly Archives: February 2015

SQL Server ile MariaDB Kod Yapısı Karşılaştırma

By | February 19, 2015

MariaDB, Oracle’ın 2010 yılında SUN ve MySQL satın alınmasından sonra başta SUN daha sonra Oracle’ın MySQL için yeterli desteği vermemesiyle beraber MySQL’in ana karakteri olan Monty Widenius MySQL kaynak kodundan türetmiş ücretsiz kullanılabilen, geliştirilmesi ve bakımı topluluk tarafından sürdürülen ilişkisel bir veritabanı yönetim sistemidir. MySQL ile bire bir yer değiştirebilen MariaDB,MySQL komutlarının tamamını tanır ve… Read More »

Microsoft Azure ile Felaket Kurtarma – WebCast

By | February 11, 2015

Merhabalar, Bugün sizlere Azure için düzenlenen bir etkinlikten bahsetmek istiyorum. Azure Site Recovery (ASR) iş sürekliliğinizi yönetim kolaylığı, düşük maliyet, güvenilirlik ve heterojen platform desteği ile buluta taşıyor… Farklı felaket kurtarım senaryolarını destekleyen Azure Site Recovery çözümü; Felaket kurtarma merkezi olmayan kurumlara Azure’a replikasyon ve kurtarma 2 farklı veri merkezi arasında felaket kurtarma operasyonun Azure… Read More »

Azure SQL Database Migration Book

By | February 4, 2015

Merhabalar, Daha önce sizlere Veritabanımızı nasıl Windows Azure üzerine taşıyabileceğimizi anlatmıştım. Bugün ise sizlere Microsoft tarafından yayınlanan “Azure SQL Database Migration Cookbook” isimli kitabı paylaşmak istiyorum. Kitap içerisinde 3 farklı migration yönteminden bahsediliyor. Bunlardan bir tanesini daha önce ben Türkçe kaynak olarak yayınlamıştım. Kathy Lu’a bu konu hakkında yayınladığı kitap için teşekkür ederim.