Monthly Archives: June 2018

SQL Server Master Veritabanın Taşınması İşlemi

By | June 28, 2018

Selamlar, Bugün bir sebepten ötürü master veritabanın nasıl taşıyabileceğinizi anlatacağım. Hadi başlayalım. İlk adım olarak master veritabanın lokasyonun öğrenelim. Sistemde nerede bulunuyormuş. Default bir kurulum olmuş ve C Diskinin altında bulunuyor. Biz bunu farklı bir diske taşıyor olacağız makale sonunda. Şimdi SQL Server Configuration Manager açalım, burada SQL Server Services altında çalışan servisin özelliklerinden startup parameters… Read More »

SQL Server 2017 Slack Entegrasyonu

By | June 22, 2018

Selamlar, Bugün sizlere SQL Server’dan Slack’e nasıl bildirim gönderebilirsiniz bunu anlatıyor olacağım. Bildiğiniz gibi SQL Server’dan bildirim almanın en bilindik çözümü e-maildir ve genellikle bir çok konu hakkında SQL Server’dan kendimize yada ekibimize / ilgililere bu konuda e-mail gönderimi yapacak şekilde sistemi kurguluyor oluruz. Fakat bir süre sonra gelen çok sayıda e-mail önemli hata uyarılarının… Read More »

SQL Server 2017 – SELECT INTO on FileGroup

By | June 20, 2018

Selamlar, Microsoft, SQL Server 2017 CTP sürümünü bir önceki sürümle karşılaştırıldığı gibi birçok yeni özellik ve geliştirmeyle duyurdu Bu blog yazısında, SELECT INTO deyimi ile FILEGROUP seçeneğinin kullanmayı öğreneceğiz. Veri tabanı uzmanı / yöneticisi olarak, günlük faaliyetlerimizde hepimiz ifadelere başvurduk. Bunu kullanmanın farklı nedenleri olabilir. Bir tablonun tüm verilerini yeni bir tabloya kopyalamak istiyorum Bir tablonun… Read More »

SQL Server DAC – Dedicated Administrator Connection

By | June 12, 2018

Selamlar, SQL Server Health Check yaparken genelde uyguladığım ve aktif ettiğim özelliklerden birinden bahsediyor olacağım bugün ve bu konuyu daha önce yazdığı hatırlıyorum fakat bulamadım 🙂 Bu yüzden DAC ( Dedicated Administrator Connection ) ile ilgili yazıyı yazmak şimdiye nasip oldu. Dedicated Administrator Connection yani SQL Server DAC özelliği SQL Server 2005 ile hayatımıza girdi… Read More »

Free E-Book: A Developer’s Guide to Building AI Applications

By | June 5, 2018

Selamlar, Bugün sizlere “A Developer’s Guide to Building AI Applications ” isimli kitabı ücretsiz E-Book olarak faydalanmanız için paylaşıyorum.   Download E-Book [gview file=”/wp-content/uploads/2018/06/eBook-AI-A-Developers-Guide-to-Building-AI-Applications.pdf”]   Kaynak