Monthly Archives: March 2013

Sahibinden.com çalışma ofisi :)

By | March 29, 2013

Merhaba, Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım “abi sahibinden.com’un ofisi gördün mü sizinde çalışma ortamınız bunun gibi mi” diye sorması ile izledim ve çok hoşuma gitti sizinlede paylaşmak istedim.. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5nsbe3n39fU&feature=youtube_gdata_player[/youtube]

Veritabanı alanındaki uzmanlığınızı göstermenin etkili yöntemi..

By | March 27, 2013

Veritabanı alanındaki sertifikasyon yapısı, sunucu alanındaki yapıya çok benzer. Bu alanda da alınabilecek Microsoft Sertifikasyonları en temel düzey olan MTA (Microsoft Technology Associate) sertifikasyonu ile başlar ve sırasıyla MCSA (Microsoft Certified solutions Associate), MCSE (Microsoft Certified Solutions Expert) ve MCSM (Microsoft Certified Solutions Master) seviyeleriyle devam eder. Veritabanı alanında, MCSA düzeyinde SQL Server 2012 sertifikasyonu… Read More »

SQL Server Audit – SQL Server’da gerçekleşen işlemleri kontrol etmek..

By | March 12, 2013

Veritabanı yönetiminde önemli konulardan biri de veri ile neler yapıldığını denetleme gereksinimleridir. SQL Server 2005’te SQL Trace ile bu işlemleri kısmen gerçekleştirebiliyorduk. ama SQL Server 2008 bu konuda zengin imkanlar sunuyor. Yukarıda kullanmış olduğum denetleme gereksinimlerinden kasıt ; * Veritabanımdaki bir tabloyatablolara kim erişmiş? * Kim yeni kayıt eklemiş veya silmiş veya değişiklik yapmış? *… Read More »

SQL Server – Transaction Nedir?

By | March 9, 2013

Transaction: Birden çok işlemin bir arada yapıldığı durumlarda eğer parçayı oluşturan işlemlerden herhangi birinde sorun olursa tüm işlemleri iptal etmeyi sağlar. Örneğin kredi kartı ile alışveriş olayında transaction olayı vardır, siz marketten ürün alırken sizin hesabınızdan para düşülecek marketin hesabına para aktarılacaktır bu işlemde hata olmaması gerekir ve bu işlem transaction blogu sayesinde yapılır. Yani… Read More »

SQL Server 2012 Day – 23 Mart Cumartesi 09:30

By | March 7, 2013

tkinlik programı aşağıdaki gibidir; Salon – 1 / Temel Seviye SQL Eğitimleri 09:30 – 10:45 SQL Server 2012 Licensing ve Versiyon özellikleri – Oğuz KUTLU 11:00 – 12:15 SQL Server 2012 PowerView Raporlama Özellikleri – Oğuz KUTLU 12:30 – 13:30 Öğle Yemeği 13:30 – 14:30 SQL Server 2012 Backup ve Restore (PowerShell v3) – Yusuf… Read More »

Microsoft Programcilar icin Try F# Sitesi Kurdu…

By | March 7, 2013

Uygulama programlama arayüzü (API) ile büyük ölçekli şematize verileri destekleyen F#’in 3.0 versiyonu Microsoft’un yazılım geliştirme etkinliği olan Visual Studio 2012’de Visual F# araçları güncellemesi ile birlikte sunuldu. Şimdi Microsoft F# için oluşturmuş olduğu Try F# sitesini güncelledi. Inforworld sitesi, Microsoft’un F# ile neler başarmak istediği konusunda Syme ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. InfoWorld: Yazılım… Read More »

Microsoft’un İş Zekası icin Sunduğu Araç ve Teknolojiler

By | March 6, 2013

Microsoft BI platformu, esas olarak SQL Server temellerini kullanarak işlemektedir. bununla birlikte Microsoft firması, son kullanıcılar için, analiz etme, scorecard oluşturma ve raporlama için gerekli araçları da sunmaktadır. Microsoft’un gerek sunucu gerekse son kullanıcılar için sunmuş olduğu BI çözümleri aşağıda açıklanmıştır. Microsoft Business Intelligence platformu Microsoft SQL Server mimarisi üzerine inşa edilmiş bir platformdur ve SQL Server’ın… Read More »

is Zekasi Terimlerine genel bakis

By | March 6, 2013

İşletmeler genellikle iş sistemlerinden ikisini kullanırlar. Bu sistemler; 1. Çevrimiçi hareket işleme (OLTP) olarak ta bilinen Operasyonel işlemler, 2. Kullanıcılara işlerinde daha etkili kararlar alabilmesini sağlayan ve bu amacı gerçekleştirebilmek için operasyonel verileri uygun bir şekilde seçerek alan Karar Destek Sistemleri’dir. Bazı şirketler bu iki işlemi tek bir sistemde gerçekleştirmelerine rağmen genellik bu durum aşağıda… Read More »

is Zekasi ve Microsoft

By | March 6, 2013

Günümüzde işletmeler için kullanılabilir bilgi çok önemli bir değerdir. 21. yüzyıl ekonomisinin rekabetçi ortamında, firmaların sürdürülebilir rekabet avantajı sağlayabilmeleri için bilginin gücünü daha etkin bir şekilde kullanabilmeleri gerekir. Kurumların bilgiyi kullanma çabalarında ulaşılan son aşama, iş zekası uygulamalarıdır. İş zekasına küçük-büyük tüm işletmelerin ihtiyacı vardır ve iş zekası çözümleri karar alma süreçlerinde önemli rol oynar. Kurum ve kuruluşların karar vericileri, en… Read More »