Monthly Archives: January 2015

Windows Azure SQL Table Partitioning

By | January 31, 2015

Merhabalar, Bugünki yazımızda sizlere Windows Azure SQL üzerinde Table Partitioning işlemini nasıl yapabileceğinizi anlatacağım. Sunucularımız da Table Partitioning işlemini gerçekleştirebilmek için yanlızca SQL Server Enterprise versiyonlarına sahip olmamız gerekirdi ama Windows Azure SQL üzerinde Table Partitioning işlemi Aralık 2014 yılında V12 sürümü ile kullanılabilir durumdadır. Birçok Veritabanı Yöneticisi Windows Azure SQL üzerinde büyük boyutlu tabloları… Read More »

Microsoft Azure’a taşınıyoruz ! – Migration an existing database to Microsoft Azure

By | January 16, 2015

Merhabalar, Daha önceki yazılarımızda Windows Azure temellerinden,Azure üzerinde veritabanı oluşturma ve oluşturduğumuz veritabanımıza SQL Server Management Studio ile nasıl bağlantı kurabileceğimizi anlatmıştım. Bugünkü yazımızda ise sizlere Örnek bir veritabanını nasıl Microsoft Azure üzerine taşıyabileceğinizi ( Migration ) anlatacağım. Bu işlemi birden fazla yöntem ile yapmak mümkündür. Yazı içerisinde Sql server management studio üzerindeki “Deploy Database… Read More »

SQL Management Studio ile Windows Azure SQL Database Erişimi

By | January 14, 2015

Merhabalar, Bir önceki makalemizde Windows Azure üzerinde nasıl bir veritabanı oluşturacağımızı anlatmıştık, bu yazımız içerisinde ise sizlere SQL Server Management Studio ile oluşturduğumuz veritabanına nasıl erişim sağlayıp bağlanabileceğimizi anlatacağım. Windows Azure tarafında oluşturulan veritabanına erişim sağlayabilmek için öncelikli olarak Azure Management portal üzerinde firewall tarafında bir IP adresimizi erişim için tanımlamamız gerekiyor. Bu işlem için… Read More »

Windows Azure üzerinde SQL Database Oluşturmak

By | January 13, 2015

Merhabalar, Bir önceki yazımızda Windows Azure ile alakalı giriş niteliğinde bilgiler vermiştim.Şimdi ise oluşturduğumuz Windows Azure accountu ile nasıl SQL Database oluşturabileceğimizi aşağıda adım adım anlatacağım. Oluşturmuş olduğumuz Windows Azure accountu ile Portal’a giriş yapıyoruz. (https://manage.windowsazure.com/) Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran bizleri karşılayacaktır. Sol tarafta bulunan menüden SQL DATABASES’i seçiyoruz ve hemen yan… Read More »

Windows Azure Temel Kavramlar

By | January 13, 2015

Merhabalar, Uzun zamandır yazmak istediğim “Windows Azure” temalı yazı serimizin ilk makalesini ile karşılıyorum. Bulut bilişim son zamanların en büyük trendlerinden olup iyi çıkış yakalamış bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Temel anlamda üç farklı bulut çözüm hizmeti sunulmaktadır. Public Cloud: Bir hizmet sağlayıcı tarafından hizmetlerin ve altyapının internet üzerinden kendi veri merkezi içerisinde müşterilere sunulmasıdır.… Read More »