Monthly Archives: October 2014

Oracle Day 2014 – İstanbul

By | October 27, 2014

Merhaba Oracle Day 2014 İstanbul etkinliği 11 Kasım 2014 Salı 08:30 – 18:00 saatleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde olacak Bulut Bilişim, Mobil Çözümler, Sosyal Medya ve Büyük Veri gibi trendler eski iş modellerini dönüştürerek küresel değişime öncülük yapıyor. Organizasyonlar ancak bu değişime ayak uydurabildikleri ölçüde dijital ekonomide öne çıkacaklardır. Oracle Day 2014 İstanbul etkinliğine katılarak:… Read More »

SQL Server’dan Linked Server ile MySQL bağlanma

By | October 14, 2014

Merhabalar, Bugün sizlere SQL Server ile MySql linked server nasıl yapılır ve kullanımı hakkında bilgi vereceğim. Bu bağlantı aracılığı ile MS SQL Server’da olan verilerinizi MySQL’e aktarabilir yine MySQL’de olan verilerinizin MS SQL Server’a aktarılmasını sağlayabilirsiniz. Tabi bu proje için SSIS’de yine kullanılabilir. İlk olarak yapmamız gereken MySQL’in ODBC driverin indirip kurmamız bunun için http://dev.mysql.com/downloads/connector/odbc/… Read More »

SQL Saturday #359 6 Aralık İstanbul

By | October 8, 2014

Küresel çapta faaliyet gösteren en büyük SQL Server topluluğu olan PASS’in tam gün ücretsiz etkinliği SQLSaturday’in 359.su 6 Aralık 2014 Cumartesi tarihinde İstanbul’da yapılıyor. Türkiye’de dördüncü defa gerçekleştirilecek SQLSaturday etkinliğinde katılımcılara ileri seviye teknik içeriklerden oluşturulan oturumlar sunulacaktır. Benim’de aralarında bulunduğum yerli ve yabancı, SQL konusunda uzman kişilerin oturumları ile yoğun bir gün olacağını şimdiden… Read More »