Monthly Archives: August 2021

Azure SQL Veritabanı Backup Nasıl Alınır – Video

By | August 24, 2021

Azure SQL Veritabanı Yedekleme yapılandırması nasıl yapılır. Yedekleme ve İstenilen zamana geri dönme ayarları nasıl değiştirildiğini anlattığım serinin üçüncü videosudur.

SQL Server Data-Tier Nedir ve SQL Geliştirmelerini nasıl Deploy edebiliriz?

By | January 24, 2022

Bu yazıda sizlere SQL Server’daki data-tier uygulamalarını tanıtacağım. Microsoft dokümanlarında denildiği gibi – “SQL Server’daki data-tier – veri katmanı – uygulamaları, table, view, stored procedure, function vb. gibi SQL Server nesneleri geliştirmek ve yönetmek için kullanılabilen mantıksal bir pakettir.” Aslına bakarsanız bu tanımlamanın anlamı SQL Server’ın, tıpkı diğer web veya masaüstü uygulamalarını geliştirirken kullandığınız ortamlar… Read More »

SQL Server Linux için Always On Availability Groups kurulumu , yapılandırılması

By | August 4, 2021

SQL Server 2017 ve SQL Server 2019 Linux işletim sistemi üzerinde çalışabilmektedir ve SQL Server 2017 ile Windows Failover Cluster’a ihtiyaç duymadan SQL Server Always On Availability Groups kurulumu yapılabilir oldu. SQL Server Always On klasik kullanımda Windows Server Failover Cluster (WSFC)’a ihtiyacımız var, Linux üzerinde bu işlemi Pacemaker kullanarak yapabiliriz. Linux da SQL Server… Read More »