Monthly Archives: April 2013

Webcast Duyuru : SQL Server 2012 Upgrade ve Migration Metodları

By | April 26, 2013

29.04.2013 Pazartesi günü yapacağım Turgay Hocam tarafından SQL Server 2012 Upgrade ve Migration metodları üzerine saat 14:00’da başlayacak webcast yapacaktır. Özellikle halihazırda kullandığı SQL Server veritabanlarını SQL Server 2012’ye taşımak isteyenlerin katılmasını önerdiğim bu webcast’e aşağıdaki linki kullanarak kayıt olabilirsiniz. https://msevents.microsoft.com/CUI/EventDetail.aspx?EventID=1032543843&Culture=TR-TR  

SQL Server 2012 ile Gelen Yeni T-SQL Fonksiyonları – 1

By | April 25, 2013

CONCAT Fonksiyonu ile Metinleri Ulamak CONCAT fonksiyonu, SQL Server 2012 ile gelen bir fonksiyon olup, String ifadeleri uç uca eklemede + operatörüne göre bazı avantajlar sağlamaktadır. Örneğin, tip dönüşümlerine gerek duymaz ve NULL bir değer ulamaya katıldığında boşluk olarak eklenir. Bütün sonucu NULL haline getirmesine müsade edilmez. MySQL veritabanı yönetim sistemindeki CONCAT fonkisyonuna çok benzer.… Read More »

SQL Server Yüksek Süreklilik

By | April 19, 2013

Dünyada pek çok ülkede faaliyet gösteren SQL PASS topluluğunun Türkiye şubesi olarak kurulan SQL Server Öncüleri Topluluğu’nun tanıtım toplantısı 21 Ekim’de gerçekleşti. SQL Server Öncüleri ile SQL Server etrafındaki ekosistemi güçlendirmek ve konu hakkında uğraş veren BT çalışanlarına da yardımcı olma fırsatı doğdu. SQL Server Öncüleri lansmanında İş Zekası ve İş kritik uygulamalar başlıkları altında… Read More »

SQL Server – Her Grubun içerisinde x kaydı listeleme

By | April 12, 2013

Merhabalar, Araba marka ve modellerini tuttuğumuz bir tablo olduğunu varsayalım. Birde fiyat bilgimiz olsun. Yapmak istediğimiz her markanın en pahalı 2 modelini getirmek. Diğerlerini istemiyoruz. Aşağıdaki kodlar işinize yarayacaktır. — Table ı create edelim DECLARE @Tablom table ( KayitID int IDENTITY, Marka varchar(50), Model varchar(50), Fiyat decimal(10,2) ) — Kayıtları ekleyelim INSERT INTO @Tablom VALUES… Read More »

SQL Server – BCP ve SQLCMD ile Veri transferi gerçekleştirin..

By | April 10, 2013

Merhaba, BCP : Sql Server üzerinden veri dosyası transfer etmek için kullanılır. Kullanımı için Başlat -> Çalıştır -> cmd -> bcp yazdığınızda bilgiler gelecektir. SQLCMD : Microsoft SQL Server 2000 deki isql veya osql olarak bilinen aracın geliştirilmiş halidir. Sqlcmd T-SQL ifadelerini comandline (komut satırı) üzerinden çalıtırmamıza imkan vermektedir. Buradan girilien bilgiler istenildiği takdirde çıktı olarak alınabilir.… Read More »

SQL Server – AdventureWorks2012 database Restore Etme

By | April 9, 2013

Merhaba, Microsoft’un bizlere sunduğu sample databaselerden AdventureWorks2012 indirdiğinizde sadece Mdf dosyasının olduğunu göreceksiniz. Peki ya bu database’i nasıl restore edeceksiniz ? AdventureWorks2012 Data File indirmek için tıklayın. AdventureWorks2012 Case Sensitive Data File indirmek için tıklayın. Restore işlemini yapabilmeniz için sql server’a bağlandıktan sonra new query diyerek aşağıdaki kodları yazıyoruz ve işlem tamamlanıyor. (Benim AdventureWorks2012 veritabanım C:Data klasörünün altında)… Read More »

SQL Server – Default Database Location Change

By | April 9, 2013

Merhaba, Konu başlığı sanırım biraz garip oldu aslında anlatmak istediğim SQL Serverınız üzerinde Default olarak gelen database dizinlerinin nasıl değiştirebileceğinizi anlatmaktı. Bu işlem için öncelikle SQL Serverınıza giriş yapın ve Server Properties ekranına gelin ve database setting bölümünde gerekli location bilgilerini değiştirebilirsiniz ;