Monthly Archives: September 2013

Mobile Yazılım Seferberliği – Geleceği Yazanlar

By | September 19, 2013

Turkcell yeni bir sosyal sorumluluk projesi olarak Geleceği Yazanlar adı altında Mobile Yazılım Seferberliği başlatmış. Android,iOS,Windows Phone üzerine başlangıç seviyesinden ileri seviyeye eğitim materyali hazırlamışlar. Eğitimler sonunda Sınavlara girebiliyor ve puanınızı öğrenebiliyorsunuz. Sizin de dikkatinizi çekebileceğini düşündüm… https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr, Teşekkürler Turkcell !

MS Events – Paralel Veri Ambarı – Demo Günleri

By | September 11, 2013

Turkiye Microsoft’ta 8 Ekim 2013 gününde bir Paralel Veri Ambarı – Demo Günleri etkinlik düzenleniyor. Etkinlik içeriğini aşağıda vereceğim.   Zamanlama İçerik 13:00 Kayıt ve Karşılama 13:15 Microsoft Big Data Yaklaşımı 13:45 Demo İçeriği 14:00 Microsoft Columnar sütun bazlı mimari 14:10 Microsoft Polybase 14:30 Microsoft PDW veri yükleme 14:40 Yapısal ve yapısal olmayan verilerin sorgulanması 15:00 PDW… Read More »

SQL Server ve Red-Gate

By | September 4, 2013

Merhabalar, Bu yazımda sizlere aktif olarak kullandığım REDGATE SQL Developer Toolbelt tool çözümlerinden bahsedeceğim. SQL Compare ; Her türlü MSSQLServer veritabanı objesinin kendisini veya sadece üzerinde yapılan değişikliği instance bazında bir veritabanından diğerine saniyeler bazında hızlı bir şekilde taşıma özelliği, özellikle geliştirme-test-eğitim-uygulama gibi çoklu veritabanları ortamlarında çok işimize yaramaktadır. Detay için ; SQL Data Compare ;… Read More »