Monthly Archives: February 2017

SQL SERVER’da Silinen Verileri nasıl kurtarılır ?

By | February 20, 2017

Selamlar, Bu yazımızda sizlere veritabanından hata sonucu silinen verilerin nasıl kurtarılabileceği hakkında bilgi vereceğim. Bu işlemi yapabiliyor olmamız için veritabanın recovery model bilgisi FULL yada Bulk-Logged olmak zorundadır. Simple modda olan bir veritabanı transaction logs backup’I desteklemediği için bu işlemi uygulayamazsınız. Öncelikli olarak demo ortamımızı hazırlamak için bir veritabanı ve varsayılan değerler içeren bir tablo… Read More »

SQL Server’da Veritabanı Yönetiminin Temelleri: 2. Bölüm

By | February 17, 2017

Merhabalar, Bugün sizlere SQL Server da veritabanı yönetiminin temelleri isimli serinin ikinci yazısında SQL Server Kimlik Doğrulama Modlarından bahsediyor olacağım.Eğer ki serinin ilk yazısını okumadıysanız aşağıda ki adresten ulaşabilirsiniz. SQL Server Veritabanı Yönetiminin Temelleri: Bölüm 1 SQL Server Kimlik Doğrulama Modları Kimlik Doğrulama Nedir? Kimlik Doğrulama, SQL Server’a erişmek için kimlik bilgilerine, diğer bir deyişle… Read More »

SQL Server ile Verinin Sayfalanması ( SQL Server Paging)

By | February 7, 2017

Merhabalar, Bugün sizlere verinin sayfalanması (paging ) işlemini SQL Server ile nasıl yapabileceğimizi göstereceğim. Bu konu ile ilgili olarak SQL Server 2012 ile hayatımıza girmiş yeni özellik olan OFFSET and FETCH bahsediyor olacağım. SQL Server 2012 ile OFFSET and FETCH Özelliğinin kullanımı İlk n kaydı hariç tutmak için genel sözdizimi aşağıdaki gibidir. SELECT sutun-adlari FROM… Read More »

SQL Server Veritabanı Yönetiminin Temelleri: Bölüm 1

By | February 6, 2017

Merhabalar, Bugün sizlere SQL Server da veritabanı yönetiminin temelleri isimli serinin ile yazısında sistem veritabanaları ve kullanıcı veritabanları hakkında bilgi vermeye çalışacağım. SQL Server’daki veritabanları Temel olarak SQL Server’da aşağıdaki iki tür veritabanı vardır: Sistem Veritabanları. Kullanıcı Veritabanları. Sistem Veritabanları Sistem veritabanları, SQL Server yüklendiğinde oluşturulan veritabanlarındandır. Bu veritabanları, SQL Server için çeşitli operasyonel ve… Read More »