Monthly Archives: July 2013

SQL Server Transaction Log Backup ile istenilen zamana geri dönün..

By | July 25, 2013

Merhaba, Bu soru bana iş başvurum sırasında Sayın Kadir Evciler hocam tarafından sorulmuştu. Cevabını sizlerede anlatmak istedim. SQL Server’da 3 şekilde backup alabilirsiniz. 1-) Full Backup 2-) Differential Backup 3-) Transaction Backup Konumuz itibari ile ben sizlere 3’ü madde olan Transaction Backup’ı anlatacağım. Her transaction’ın işlem bilgilerini içeren Transaction Log Backup ile istenilen bir ana dönmek mümkündür. Şimdi… Read More »

SQL Server ID bilgisini kontrol etmek

By | July 25, 2013

Merhaba Arkadaşlar.. Bu yazımızda sizlere tablolarımızdaki otomatik olarak artan ( identity) değerini nasıl değiştirebileceğimizi göstereceğim. Öncelikli olarak identity alanları nerede tablolarımızda ID , okulno, sirano gibi alanlarda her yeni kayıt eklendiğinde otomatik olarak artması icin kullanıyoruz. Örnek verecek olursak ; Personel isminde bir tablomuz var ve bu tablo üzerinde PersonelId,PersonelAd,PersonelSoyad,Gorev gibi tanımlı alanların olduğunu PersonelId alanının… Read More »

Gmail Hesabınıza Google Authenticator ile Giris Yapın

By | July 24, 2013

Merhabalar, Bu yazımızda sizlere Gmail hesabınızı daha güvenilir yapmanızı sağlayacağım. Öncelikli olarak Akıllı Cep telefonlarımızdan (Android, BlackBerry, yada iPhone ) Markete Giriş yapıyoruz. 1) Google Authenticator 2) Barcode Scanner İndirip kuruyoruz. Kurulumlar tamamlandıktan sonra Uygulamayı çalıştırıyoruz. Aşağıdaki gibi bir ekran karşımıza geliyor.   Begin Setup diyor ve devam ediyoruz. Daha sonra ; https://support.google.com/accounts/answer/180744?rd=1 Adresine giriş yapıyor ve Get… Read More »

SQL Server – Database Mail Kurulumu

By | July 11, 2013

Merhaba, Bugün sizlere SQL Server kullanarak resimli Mail gönderimini anlatacağım. Öncelikli olarak database mail account ve profil tanımlaması yapmamız gerekiyor. Bu işlemleri yapmadan önce kontrol etmemiz gereken ise sp_configure içerisinde görüntülenebilen Database Mail XPs ayarının 1 olması, bu işlemi gerçekleştirebilmek için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.. Gerekli adımları resimli bir şekilde anlatıyorum. Yukarıdaki resimlerde yapılacak her işlemin ekran… Read More »

SQL Server – How To Remove Duplicate Records From A Table

By | July 9, 2013

Merhaba, SQL Server üzerinde bir tabloda çift kayıt olduğunu düşünüyorsunuz ve bunları temizlemek istiyorsunuz ama nasıl yapabileceğinizi bilmiyorsunuz. İşte size bu makalede bu konuyu anlatacağım. Örnek vererek devam edelim konuya ,DuplicateRecords isiminde bir tablonuz var bu tablonuzun içerisinde 1 er 1 er artan bir ID alanı birde Value değerlerini barındıran bir field mevcut. Şimdi bu… Read More »

SQL Server üzerinde Policy oluşturun..

By | July 8, 2013

Merhaba, Bugün sizlere SQL Server üzerinde belirlediğiniz kriterlere ait Policy oluşturmayı anlatacağım. 1-) Aşağıdaki resimde görüntülendiği gibi Object Explorer’da Management’ın altında Policy Management bölümü mevcut. Buradan öncelikli olarak conditions tanımlaması yapıyor daha sonra ise policy miz de bu conditions gösteriyoruz. Renkler ile gösterilen 1 ve 2 numaralı ekranlar için aşağıda detaylı ekranlar mevcut. Aşağıdaki resimde… Read More »

SQL Server 2014 CTP1 Çıktı!

By | July 1, 2013

SQL Server’ın yeni versiyonu olan SQL Server 2014’ün ilk kullanıcı preview’i 25 Hazian 2013 itibarıyla çıktı. Aşağıdaki adresten indirip kurabilirsiniz. http://technet.microsoft.com/en-US/evalcenter/dn205290?WT.mc_id=Social_TW_OutgoingEvents_20130625_25292_SQLServer